Zakelijke transformatie

Er is een tijd aangebroken waar we niet meer op ‘oude’ patronen kunnen vertrouwen. De wereld is in beweging. We zitten midden in een transformatie. Van een wereld waarin zekerheid en stabiliteit het uitgangspunt vormden. We leefden vanuit het idee van maakbaarheid van succes door te sturen, te controleren, te doen, en hard te werken vanuit individualisme en een blik op beter en meer. Naar een wereld waarin zekerheid niet bestaat, we elkaar nodig hebben om te overleven en moeten leren omgaan met angst en een gevoel van onzekerheid. Dit alles zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Hart en hoofd komen samen en connectie is de sleutel om de brug te kunnen bouwen!

Kwetsbaarheid en lef

Medewerkers krijgen meerdere malen in hun carrière te maken met ontslag en zullen met onzekerheid moeten leren omgaan en leren eigen regie te nemen en te houden. Van de manager wordt een andere focus gevraagd: onzekerheid, angst en afscheid nemen worden standaard elementen waar een manager ook mee te maken krijgt. Eigen stabiliteit op deze onderwerpen en integratie in eigen gedrag is een vereiste. Dit vraagt o.a. om transparantie in verwachtingen, zelfbewustzijn, eerlijke en volwassen communicatie binnen een zakelijke context. En vooral de bereidheid bewust te zijn op wie je (al) bent!

Nieuw management

Van authentiek leiderschap naar een manager die het lef heeft kwetsbaar te durven zijn en in staat is te verbinden vanuit het hart zonder daarbij het resultaat uit het oog te verliezen. Heelheid en bewustzijn in een zakelijke context.
Wetenschappelijk onderzoek van Brené Brown (De kracht van Kwetsbaarheid, 2013) toont aan dat je als mens pas kunt verbinden als je “wholeness” ervaart in jezelf. Connecting Energy hoopt het taboe te doorbreken en een aanvullende stroom binnen het bedrijfsleven te stimuleren, waarbij je als manager de hart-hoofd connectie optimaal weet in te zetten. Bewustzijn en heelheid zijn niet langer privédomein, maar zakelijk noodzakelijk om continuïteit te borgen. Als manager ben je het voorbeeld voor je medewerkers.
Ben jij als Young Professional en Young Manager bereid te zijn wie je al bent?
Ben je als werkgever bereid kwetsbaarheid en lef toe te laten?

Het ‘lefmechanisme’ als specialisme

Connecting Energy gebruikt in haar dienstverlening het lefmechanisme als kapstok om te werken aan hart-hoofd integratie.

  • Als je lef hebt, heb je de moed om je kwetsbaar op te stellen
  • Als je kwetsbaar bent, ken je je eigen overlevingsmechanismen, angsten, blokkades
  • Als je deze kent, ben je bewust van wie je bent en je gedrag
  • Als je bewust bent, accepteer je jezelf volledig vanuit liefde
  • Als jij jezelf accepteert, geef je anderen het beste van jezelf en laat je anderen in hun waarde
  • Er ontstaat verbinding en van daaruit kun je samen doelen bepalen

De wetenschappelijke resultaten van Brené Brown (2013) zijn vertaald naar verschillende producten. Binnen deze kapstok komen theorieën langs rondom thema’s als: projectiemechanismen, groepsdynamica, blokkades, licht en schaduwwerk.

Investeer vanaf het begin

De 1e jaren van je carrière zijn bepalend! Hoe eerder je bewustzijn hebt op eigen kunnen, willen en gedrag, hoe beter je in staat bent om regie te nemen en te houden over je eigen carrière. Ik heb ergens in mijn carrière mijn hart verpand aan (Young) Professionals en (Young) Managers. Ik ben het niet alleen zelf ook eens geweest en vanuit coaching gezien dat deze groepen kwetsbaar en ambitieus zijn.
Een groot zelfbewustzijn helpt om je doelen te realiseren. Als werkgever heb ik ervaren hoe groot het afbreukrisico kan zijn als je niet voldoende investeert in deze doelgroepen. Zij zijn de dragers van de toekomst. Speciaal voor deze doelgroepen is de Whole Leadership Cycle© ontwikkeld.