Het kriebelt al een tijdje of je moet vanuit je werkgever verplicht nadenken over welke volgende stap je in je carrière gaat zetten. Maar wat wil je eigenlijk en waar begin je? Heel normaal. Je komt pas in actie als je weet waar je heen wilt. Carrière coaching helpt jou duidelijk zicht te krijgen op je toekomstige baan, je waarden en je talenten. Je zet je eigen koers uit en je leert hoe je jezelf als ideale kandidaat kunt presenteren. Na afloop heb je tools om je eigen loopbaan te besturen EN heb je 1e stappen gezet richting toekomst.

Regelmatig wordt carrière coaching aangevraagd door de leidinggevende. Bijvoorbeeld als je als manager twijfelt of je medewerker op de juiste plek zit of je meer potentie ziet. Carrière coaching geeft antwoord op de vraag; ‘Waar zit de medewerker het beste op zijn of haar plek?’ De medewerker neemt zelf regie op de eigen loopbaan en zal na afloop zelf met voorstellen komen over de volgende stap.

Hoe werkt het?

Als de coaching mede op initiatief is van de werkgever, wordt de coachvraag vastgesteld in een driegesprek bij de start van de coaching. Dat is een gesprek tussen werkgever, coachee en coach. Aan het eind van de coaching komen we ook weer bij elkaar om te bekijken of het doel is bereikt. Belangrijke leerpunten worden besproken en wat daarvan is terug te zien in de praktijk.

Als carrière coaching wordt geïnitieerd vanuit de medewerker, starten we met een intakegesprek van 30 min. om samen te onderzoeken welke vraag je hebt t.a.v. je carrière. Het intakegesprek is vrijblijvend. Aan het einde van de intake bepaal je of je verder wilt. Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 6 gesprekken van 1,5 uur gespreid over een aantal maanden. We maken vooraf heldere afspraken over prijs, aantal gesprekken en wederzijdse verwachtingen.

Carrière coaching bij Connecting Energy betekent het volgende:

  • Beweging is pas mogelijk als de gecoachte ‘Ja’ kan zeggen op zijn eigen leervraag. Zelf verantwoordelijkheid nemen voor eigen gedrag en kwetsbaar durven zijn, zijn basisingrediënten.
  • We maken heldere afspraken vooraf over prijs, proces en wederzijdse verwachtingen.
  • Whatever it takes! Connecting Energy committeert zich aan het faciliteren van de grootst mogelijke beweging bij de gecoachte.
  • Er is niet 1 methodiek die standaard gebruikt wordt tijdens coaching. Iedereen leert anders. De interventies die worden ingezet zijn altijd maatwerk.
  • Connecting Energy heeft specifieke eigen carrière tools ontwikkeld die kunnen worden ingezet in het coachtraject. Variërend van praktische tools tot purpose verheldering.
  • Het is een tijdelijke connectie. Een coachtraject heeft een duidelijk begin en eind en duurt niet langer dan nodig.

Heb je vragen of interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Connecting Energy is internationaal gecertificeerd als individueel coach en teamcoach, werkt volgens de competenties van de International Coaching Federation en houdt zich aan hun Code of Ethics.