Young Manager opnieuw beginneling. Nu in een ander vak!

Connecting Energy is van mening dat er te weinig focus ligt op managers die voor het eerst deze functie vervullen. Als Young Manager ben je eigenlijk opnieuw een beginner, maar dan op een heel ander vakgebied en met een grotere verantwoordelijkheid.

Vanuit de zakelijke kant krijg je te maken met vragen als: ‘Hoe maak ik een afdelingsplan?’, ‘Hoe voer je een HR-gesprek?, Hoe ga je om met samenwerkingsproblemen binnen je team?’, ‘Hoe spreek je medewerkers aan op gedrag?’, ‘Wanneer stuur je en wanneer geef je vrijheid?’, ‘Hoe manage de verwachtingen van de top?’ en ‘Welke visie heb je over de toekomst?’. Het is prettig als ergens met je vragen terecht kunt binnen of buiten de organisatie.

Vanuit de menselijke kant, heb je te maken met continue verandering. Eigen stabiliteit op thema’s als onzekerheid, angst, veerkracht, doorbreken van patronen en afscheid is een vereiste om een voorbeeld te kunnen zijn voor het team. Hoe groter je bewustzijn, hoe sneller je als manager vakvolwassen bent.

De manager die het lef heeft kwetsbaar te durven zijn en in staat is te verbinden vanuit het hart zonder het resultaat uit het oog te verliezen is de manager van nu!

Als werkgever loop je op dit punt het grootste afbreukrisico als je nu loslaat en stopt met investeren in whole leadership. Zij zijn de dragers van leiderschap binnen de organisatie. Business coaching kan een oplossing bieden voor de individuele Young Manager. Co-management is een vorm waarin de Young Professionals gecoacht worden ‘on the job’ op zowel inhoud als gedrag en biedt een organisatiebrede oplossing.

Heb je vragen of interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.