Investeer direct in basiscompetenties voor een hoger rendement op talent!

Student wordt Young Professional. Studeren wordt werken. Alle ingrediënten zijn aanwezig. In de eerste jaren staat werken aan de basis centraal. De focus ligt op taakvolwassenheid en ontwikkeling van basiscompetenties zoals resultaatgerichtheid, plannen van eigen werk en invloed. De werkgever is erbij gebaat dat de Young Professional zo snel mogelijk het volledige takenpakket van zijn functie kan uitvoeren en daarnaast groeit in zijn ontwikkeling. De werkgever verwacht snel resultaat. De manager is hier vaak het aanspreekpunt, ondersteund door de HR-afdeling waar Talent Development veelal is belegd.

Als Young Professional ben je, zeker in het begin, zoekende. Soms zelfs onzeker en angstig. Vragen als: Hoe werkt het hier? Wat zijn de kaders? Hoe kan ik laten zien wat ik kan? Wat gebeurt er als ik een fout maak? Deze doelgroep heeft moeite met kwetsbaar durven zijn. Erbij horen en presteren krijgen voorrang. Wat zichtbaar is aan de buitenkant loopt niet altijd synchroon met hoe het aan de binnenkant voelt. Hoe eerder je leert reflecteren op jezelf en je eigen kunnen, hoe meer je regie neemt over je eigen carrière.

Zowel werkgever als Young Professional doen er goed aan te investeren in én basiscompetenties én zelfreflectie én zelfbewustzijn. Verklein de gap tussen buiten en binnen. Durven zijn wie je bent als basis voor whole leadership. Feedback, training, intervisie en coaching kunnen hieraan bijdragen.

Connecting Energy kan voor zowel de Young Professional als de werkgever een bijdrage leveren.

Heb je vragen of interesse? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.